Comunicații VoIP PBX

Protocolul Voice over Internet (VoIP), numit și telefonie IP, este o metodă și un grup de tehnologii pentru livrarea de comunicații vocale și sesiuni multimedia prin rețele IP (Internet Protocol), cum ar fi Internetul. Termenii de telefonie Internet, telefonie în bandă largă și servicii de telefonie în bandă largă se referă în mod specific la furnizarea de servicii de comunicații (voce, fax, SMS, mesagerie vocală) pe Internetul public, mai degrabă decât prin rețeaua de telefonie publică (PSTN), cunoscută și ca simplu serviciu de telefon vechi (POTS). Pașii și principiile implicate în generarea apelurilor telefonice VoIP sunt similare cu telefonia digitală tradițională și implică semnalizarea, configurarea canalului, digitalizarea semnalelor vocale analogice și codificarea.

În loc să fie transmise printr-o rețea cu comutare de circuit, informațiile digitale sunt pachetizate și transmisia se produce sub formă de pachete IP printr-o rețea comutată prin pachete. Acestea transportă fluxuri media folosind protocoale speciale de livrare media care codifică audio și video cu codecuri audio și codecuri video. Există diverse codec-uri care optimizează fluxul media pe baza cerințelor aplicației și a lățimii de bandă a rețelei; unele implementări se bazează pe vorbire cu bandă îngustă și vorbire comprimată, în timp ce altele acceptă codecuri stereo de înaltă fidelitate.

Pe lângă telefoanele VoIP, VoIP este disponibil și pe multe computere personale și pe alte dispozitive de acces la internet. Apelurile și mesajele text SMS pot fi trimise prin date mobile sau Wi-Fi.

VoIP permite consolidarea tehnologiilor moderne de comunicații (inclusiv telefoane, smartphone-uri, conferință vocală și video, e-mail și detecție de prezență) folosind un singur sistem de comunicații unificat.

Echipa UniqIT iți oferă următoarele beneficii:

  • ☑ Costuri reduse
  • ☑ Calitate
  • ☑ Mesagerie unificată
  • ☑ Scalabilitate
  • ☑ Extensii la distanță
  • ☑ Conformitate
  • ☑ Sucursale multiple (dacă aveți sedii multiple le puteți conecta cu usurință la sistemul IP PBX printr-o conexiune la Internet)

 

Toate acestea garantează rezultate mai bune pentru compania ta!