Cablare structurata

Termenul de cablare structurată este ca un cuvânt cheie în lumea managementului cablurilor. Acesta joacă un rol important în abordarea cablurilor complicate și specifice.

Ca sistem de transmisie de date, cablurile structurate acceptă date, mai multe voci, videoclipuri și diverse sisteme de management, cum ar fi accesul la securitate și sistemul energetic.

Cablarea structurată este definită ca infrastructură de cablare de telecomunicații pentru clădiri sau campus. De obicei, este format dintr-un număr de elemente mai mici standardizate.

Într-un sistem de cablare structurat, există o structură creată de o serie de panouri și trunchiuri. Permite conectarea de la porturile hardware la un panou de patch-uri din partea de sus a rack-ului.

Apoi, acel panou de conectare este conectat la un alt panou de plasture printr-un portbagaj din MDA. Iar MDA (Main Distribution Area) este principalul aspect al cablurilor structurate. Acesta oferă un loc pentru toate MAC-urile (mutări, adăugări și modificări) pentru a fi realizate cu cabluri de patch-uri de lungă durată.

În plus, un sistem structurat de cablare este specificat de anumite standarde precum TIA / EIA-568. Aceste standarde oferă linii directoare pentru proiectarea, gestionarea și operarea centrelor de date.

Spre deosebire de sistemul tradițional de cabluri punct-la-punct, sistemul de cabluri structurat poate evita jungla de cabluri și poate transporta date din ce în ce mai mari. Acesta joacă un rol semnificativ în infrastructura de comunicare.

Următoarele evidențiază unele dintre beneficii:

  • Eficient din punct de vedere al costurilor – Cablarea structurată este un sistem simplu de cablare organizat. Poate reduce costurile de energie și întreținere și evită să cheltuiți bani pentru localizare și rectificare.

  • Reducerea riscului de oprire – Există un risc ridicat de eroare umană atunci când oamenii care gestionează structura de cabluri multiple, neorganizate. Aceste greșeli pot provoca perturbări ale fluxului și timp de dezactivare a rețelei. Cablarea structurată este organizată și este ușor de identificat, ceea ce poate contribui la reducerea riscului de oprire.

  • Economisire de timp – Cablarea structurată este flexibilă, care poate suporta mișcări, adăugări și schimbări rapide. Economisește timpul de instalare, precum și timpul de întreținere.