Remote Backup

În tehnologia informației, o copie de rezervă (Backup) este o copie a datelor computerului preluate și stocate în altă parte, astfel încât să poată fi folosite pentru a restaura originalul după un eveniment de pierdere a datelor.

Backup-urile pot fi utilizate pentru a recupera datele după pierderea lor prin ștergerea sau corupția datelor sau pentru a recupera datele dintr-o perioadă anterioară. Copiile de rezervă oferă o formă simplă de recuperare a dezastrelor; cu toate acestea, nu toate sistemele de rezervă sunt capabile să reconstituie un sistem de calculator sau o altă configurație complexă, cum ar fi un grup de computere, un server de director activ sau un server de baze de date. 

Un sistem de rezervă conține cel puțin o copie a tuturor datelor considerate demne de salvat. Cerințele de stocare a datelor pot fi mari. Există diferite moduri în care aceste dispozitive pot fi aranjate pentru a asigura dispersia geografică, securitatea datelor și portabilitate.

Datele sunt selectate, extrase și manipulate pentru stocare. Procesul poate include metode pentru tratarea datelor în direct, inclusiv fișierele deschise, precum și compresia, criptarea și duplicarea. Tehnici suplimentare se aplică copiilor de rezervă tehnicii client-server. Schemele de backup pot include operații care validează fiabilitatea datelor de rezervă. Există limitări și factori umani implicați în orice schemă de rezervă.

UniqIT oferă Servicii Profesionale de Backup atât pentru mediul business (companii, instituții de stat, etc) cât și pentru persoane fizice.